chrome firefox opera safari iexplorer

Фани цікавились екскурсіями по пивних закладах, Лаврою та музеєм війни

27 червня 2012 о 09:16
За період Євро-2012 іноземні фанати цікавилися екскурсією в Чорнобильську зону, проте не всім вдалося її відвідати в зв'язку з тривалою процедурою реєстрації екскурсійних груп.

За словами керівника інфоцентру офіційної фан-зони міста Києва, директора екскурсійного агентства «Цікавий Київ» Арсенія Фінберга, протягом Євро-2012 щодня 10-30 чоловік в інфоцентрі запитували про екскурсії у Чорнобильську зону, повідомляєІнтерфакс.

«Але, на жаль, державне регулювання цих екскурсій таке, що не дозволяє нам організувати екскурсію на наступний день. Згідно з державними правилами, потрібно 10 днів перед поїздкою для реєстрації групи», — пояснив Фінберг.

У зв'язку з цим, за його словами, дану екскурсію змогли відвідати ті фани, які попередньо її замовили.

Крім того директор проекту Freetours Kiev Марина Краінученко повідомила, що за час чемпіонату безкоштовною англомовною оглядовою екскурсією по Києву скористалося близько 1000 туристів.

Разом з тим Арсеній Фрінберг розповів: «На завершення чемпіонату можна сказати, що найбільшим попитом користувалася екскурсія по пивним закладам Києва (так званий pub crawl), користувалася чималим попитом екскурсія в Києво-Печерську Лавру, також екскурсія в музей Другої світової війни (Музей Великої Вітчизняної війни), екскурсія „комуністичний Київ“, яка розповідала про радянські реалії нашого міста, а також екскурсія „секретний Київ“, яка є нашою фірмовою екскурсією і розповідає про всілякі приховані таємниці міста».

Він також зазначив, що популярними серед туристів під час Євро-2012 стали екскурсії на кораблях, які відходили майже щогодини від річкового порту.

При цьому він зазначив, що йому дивно було читати в ЗМІ про те, що шведські вболівальники не відвідали столичні пам'ятки, оскільки їм нічого не запропонували. За словами Арсенія Фрінберга, інформацією про визначні пам'ятки володіють волонтери, до яких іноземці можуть звертатися за допомогою.

В інфоцентр «Цікавого Києва» щодня звертається 200-300 чоловік. Найчастіше, за словами Фрінберга, з питаннями «де стадіон?», «Де купити пиво?», «Що в Києві можна подивитися?».

В рамках проекту «Rooms for free» волонтерської-громадської ініціативи Friendly Ukraine, за словами координатора проекту I can help U Дмитра Васильєва, можливістю безкоштовно пожити в будинках українців під час поїздки в Україну на чемпіонат скористалося близько 1000 чоловік.

Крім того, на сайті проекту розміщено 700 оголошень українців, які пропонують іноземним фанам пожити у себе безкоштовно. В рамках ініціативи волонтери пропонують іноземцям послуги безкоштовного перекладу, а також трансфер від аеропорту, вокзалу, до місця проживання в приймаючому місті.

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути