chrome firefox opera safari iexplorer

Гарбуз назвали найнебезпечнішим овочем у світі

14 червня 2012 о 16:57

Дві третини травм, що їх господарі та господині отримують на власній кухні, стаються під час обробки таких овочів як гарбуз, ріпа, бруква чи патісон.

Зазвичай люди штрикають собі руки, коли намагаються зрізати надто тверду шкірку.

Опитування, в якому взяли участь понад 2 тисячі людей, провела компанія Just-Eat із нагоди Національного тижня безпеки їжі в Британії.

Про це повідомляє The Telegraph.

Близько чверті респондентів зазначили, що їм найважче чистити гарбуза, а кожен п’ятий назвав найнебезпечнішим овочем брукву.

Двоє із п’яти учасників зізналися, що завдавали собі травм, коли намагалися порізати овочі так, як це роблять кухарі в телепередачах.

Добра підготовка та серйозний підхід до приготування страв дуже важливі для попередження кухонних травм, наголошує представниці Королівського товариства попередження нещасних випадків Шейла Меррілл.

«Тримайте ножі в недоступному для дітей місці та, якщо залучаєте їх до приготування їжі, весь час наглядайте за ними та допомагайте набути добрих вмінь», — додає вона.

На думку керівника Just-Eat Девіда Баттресса, результати дослідження підтверджуюь – приготування їжі може бути дуже «небезпечною грою», тож такі складні речі як обробка твердих овочів, може, й варто лишити професіоналам.

«Якщо обирати між тим, щоб відкласти на вечір картоплечистку чи вирушити до приймального відділу лікарні – я знаю, що б я обрав», — каже він.

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути