chrome firefox opera safari iexplorer

Кандидатури на посаду директора Львівської національної галереї мистецтв обговорять 3 липня

21 червня 2012 о 16:11

В Міністерстві культури відбулося перше засідання Музейної ради, створеної при Міністерстві, де було визначено, що кандидатури на посаду директора Львівської національної галереї мистецтв буде обговорено 3 липня.

Про це повідомили у прес-службі Мінкультури.

У засіданні взяли участь міністр культури Михайло Кулиняк, директор Департаменту культурної спадщини та культурних цінностей Мінкультури Андрій Вінграновський, завідувач відділу культурної політики Національного інституту стратегічних досліджень при Президенті України  Оксана Мельничук.

Кулиняк, насамперед, відмітив, що до повноважень Музейної ради, як консультативно-дорадчого органу з питань реалізації національної музейної політики належать питання стратегічних пріоритетів розвитку музейної справи в Україні, розгляд і схвалення програмних документів, у тому числі, концепцій експозицій національних музейних закладів.

«Міністерством культури протягом 2011—2012 років проведена значна робота, спрямована на розвиток музейної сфери в контексті загальнодержавної програми охорони культурної спадщини, — зазначив міністр. – За досить невеликий час напрацьовано низку концептуальних положень, проведено декілька „круглих столів“, на яких обговорювалися проблемні питання музейної сфери».

Кулиняк також поінформував про співпрацю Мінкультури з Національним інститутом стратегічних досліджень при Президенті України: «Міністерством та Інститутом створена спільна робоча група, яка провела опитування фахівців галузі, опрацювала проекти нормативних актів, вивчила питання, що потребують тісної взаємодії з фахівцями інших органів виконавчої влади. Низку ініціатив реалізовано в рамках діяльності Громадської гуманітарної ради при Президенті України».

Міністр підкреслив, що від Музейної ради, до складу якої увійшли як досвідчені та добре відомі в Україні та за її межами фахівці музейної сфери, так і зовсім молоді, але активні музейники, що сформувалися вже в незалежній Україні, Міністерство культури очікує глибинного аналізу соціальних процесів, які тою чи іншою мірою впливають на розвиток музейної галузі, та пропозицій щодо першочергових напрямків розвитку музейної справи, формування національної музейної політики з урахуванням не тільки сучасних викликів, але й віддалених перспектив.

На першому засіданні було прийнято рішення провести громадське обговорення Концепції державної цільової національно-культурної програми розвитку музейної справи на період до 2018 року, розробленої Українським центром культурних досліджень.

Наступне засідання Музейної ради заплановане на 3 липня 2012 року. На засіданні, яке  відбудеться у Львові, будуть обговорюватися стан збереження культурних цінностей у львівських музеях, кандидатури на посаду директора Львівської національної галереї мистецтв та пропозиції щодо місця розташування двох батальних полотен Мартіно Альтамонте «Битва під Віднем» та «Битва під Парканами».

Джерело: УНН
Розділи: Новини культури

23 квітня

Інші дати
Народився Василь Земляк (Вацик)
(1923, - с. Конюшівка Вінницької обл. - 1977) - український письменник, видавець, кіносценарист.  Найбільше визнання здобула дилогія "Лебедина зграя" (фільм "Вавилон - ХХ") і "Зелені млини".
Розгорнути
Народився Григорій Тютюнник
(1920, с.Шипівка Полтавська область – 1961) - український письменник. Автор роману «Вир».
«Кажуть, що дуже мудрий чоловік оту всю техніку військову видумав. А я мислю так, що якби найшовся такий, що все оте попалив, той був би наймудріший...» (Григорій Тютюнник
Розгорнути
Народився Іван Шмальгаузен
(1884, м. Київ - 1963) - біолог. Всесвітньо відомий теоретик еволюційного вчення XX ст.
Розгорнути