chrome firefox opera safari iexplorer

Львівську галерею мистецтв просять назвати іменем Возницького

15 червня 2012 о 17:23

Голова Львівської обласної ради Олег Панькевич написав листи президентові Віктору Януковичу та міністрові культури України Михайлові Кулиняку, в яких просить не ініціювати переміщення картин М. Альтомонте, а також присвоїти Львівській національній галереї мистецтв ім’я Бориса Возницького.

Про це ZAXID.NET повідомили у відділі зав’язків із громадськістю Львівської обласної ради.

За словами голови облради, під час громадських слухань за участі музейників, мистецтвознавців, істориків учасники заходу ухвалили резолюцію, у якій наголошують на необхідності збереження цілісності Львівської національної галереї мистецтв з колекціями, які зібрав Герой України, академік, генеральний директор Львівської національної галереї мистецтв Борис Возницький.

Окрім цього, учасники висловили стурбованість щодо можливих маніпуляцій з переміщенням експонатів Львівської національної галереї мистецтв, а саме: широкоформатних батальних полотен італійського живописця XVII-XVIII ст., маляра Мартино Альтомонте «Битва під Віднем» і «Битва під Парканами».

Відтак, голова Львівської обласної ради Олег Панькевич, зважаючи на резолюцію учасників громадських слухань, просить Януковича та Кулиняка не ініціювати переміщення вищезазначених полотен з постійного місця зберігання і присвоїти Львівській національній галереї мистецтв ім’я Бориса Возницького.

Нагадаємо, 23 травня 2012 року директор Львівської галереї мистецтв, Герой України Борис Возницький загинув у ДТП.

Аварія сталась на дорозі між селами Куровичі та Печенія Золочівського району. Поховали Возницького на Личаківському цвинтарі на 67 полі.

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути