chrome firefox opera safari iexplorer

Міліція затримала письменницю Ірену Карпу після виступу на мітингу біля Ради

05 червня 2012 о 14:16

Міліція затримала українську письменницю Ірену Карпу. Про це оголосили зі сцени на опозиційному мітингу на підтримку української мови, що проходить під стінами Верховної Ради.

Ірена Карпа виступала сьогодні зі сцени на мітингу. А коли вона вже йшла з нього в бік Європейської площі, письменник-опозиціонер була затримана правоохоронцями. Зараз телефони Карпи не відповідають. Разом з тим організатори акції припускають, що був затриманий хтось ще, але напевно це не відомо.

Як відомо, Верховна Рада 5 червня проголосувала в першому читанні за законопроект № 9073 «Про основи державної мовної політики» народних депутатів (Партія регіонів) Вадима Колесніченка та Сергія Ківалова.

Всього в акції біля будівлі Верховної Ради України у вівторок беруть участь до 9 тис. прихильників різних політичних сил.

Близько 200 співробітників спецпідрозділу «Беркут» почали відтісняти супротивників мовного законопроекту від лінії, що розділяє їх з активістами Партії регіонів. У результаті активісти почали штовхатися з «Беркутом». В ході сутички проти опозиційних мітингувальників застосували сльозогінний газ.

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути