chrome firefox opera safari iexplorer

Міносвіти несподівано підняло прохідний бал для вступників

26 червня 2012 о 17:14

Міністерство освіти підняло прохідний бал для абітурієнтів до 140 з профільного предмету.

Про це сьогодні на селекторній нараді в Міносвіти заявив міністр Дмитро Табачник.

Для непрофільних предметів прохідний бал залишається колишнім — 124. У минулому році прохідний бал становив 124 з усіх предметів.

За словами міністра, до 2 липня, коли стартує вступна кампанія, всі українські університети повинні підключиться до Єдиної державної електронній базі. В електронній базі абітурієнт зможе побачити себе в рейтингу і таким чином оцінити свої шанси на вступ у той чи інший ВУЗ.

«Я сам особисто буду контролювати, чи всі університети підключилися до єдиної бази даних, — сказав Табачник. — Я вже сьогодні попередив ректора Луцького Національного технічного університету, що технічний університет, який не може підключиться до електронної бази даних, якось дивно виглядає. Всі, хто не підключиться своєчасно, будуть порушувати рівність і прозорість умов прийому. Приблизно 30 університетів повинні підключитися за 5 днів, що залишилися. В іншому випадку, 2 липня ми будемо вживати відповідних заходів аж до анулювання набору в конкретному вузі».

Джерело: Gazeta.ua
Розділи: Новини освіти

17 квітня

Інші дати
Григорій Давиденко
1921 – льотчик, учасник Другої світової війни, Герой Радянського Союзу. Здійснив 215 бойових вильотів, провів 13 повітряних боїв.
Розгорнути
Народився Микита Хрущов
(1894, с. Калинівка, Росія - 1971) – радянський державний діяч, керівник Комуністичної партії УРСР (1938 – 1947), перший секретар КПРС (1953—1964).
Цвіте терен, цвіте терен, А цвіт опадає. Хто в любові не знається - Той горя не знає. (Українська народна пісня)
Розгорнути