chrome firefox opera safari iexplorer

Міносвіти знову не дало Могилянці держзамовлення на журналістів

18 червня 2012 о 15:27

Міносвіти не виділило Києво-Могилянської академії держзамовлення на підготовку журналістів і зменшило кількість бюджетних місць на факультеті економічної теорії.

Про це пише газета Дело.

Міносвіти вже другий рік поспіль не виділило жодного бюджетного місця магістерській програмі «Журналістика» Києво-Могилянської академії.

За словами Квіта, оскаржити це рішення в Міносвіти вуз не буде. «Журналістська освіта має бути незалежною», — вважає він.

«Розмір державного замовлення за фахом „Економічна теорія“ ще менше, ніж торік. Можливо, це помилка. Я маю намір звертатися в Міносвіти з цього питання в робочому порядку. Кафедра економічної теорії в Києво-Могилянській академії — одна з найсильніших в Україні», — сказав президент академії Квіт.

Нагадаємо, минулого року відомство Табачника також не виділило «Могилянці» жодного бюджетного місця за фахом «Журналістика».

Рішення міністерства стало повною несподіванкою для керівництва вузу, де вже закінчили прийом документів «на бюджет» на ці програми.

Щоб якось вийти зі складного становища, минулого року вуз організував фонд, що фінансував навчання кращих студентів на журналістиці. Цього року вуз не планує повторювати подібну практику.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути