chrome firefox opera safari iexplorer

МОЗ підтримав закон про повну заборону куріння у громадських місцях

15 червня 2012 о 13:10

Міністерство охорони здоров'я підтримує підписаний Президентом Закон Про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення окремих положень про обмеження місць куріння тютюнових виробів.

Як зазначають у прес-службі відомства, міністерство «послідовно підтримувало даний законопроект аж до підписання».

У МОЗ нагадали, що новий закон, який набирає чинності вже у грудні 2012 року, визначає перелік місць, де буде діяти повна або часткова заборона куріння.

Нагадаємо, що у середу, 13 червня, Президент України Віктор Янукович підписав закон, що розширює перелік заборонених для куріння місць.

Так, закон заборонив куріння на стаціонарно обладнаних зупинках громадського транспорту та на території медичних, навчальних і спортивних закладів. Також залишається чинною заборона куріння у підземних переходах і на дитячих майданчиках. У всіх інших громадських місцях за межами приміщень куріння обмежується лише там, де відповідні постанови прийняли органи місцевого самоврядування.

 

У житлових будинках куріння обмежується лише у під'їздах та ліфтах. У робочих приміщеннях куріння забороняється у державних установах, медичних, навчальних, культурних та спортивних закладах, а також у всіх приміщеннях закладів ресторанного господарства і культури. У приміщеннях аеропортів, вокзалів, гуртожитків, готелів, а також у приватних підприємствах, що не належать до зазначених вище категорій, можна робити місця для куріння, за умови, що площа таких місць не перевищує 10% загальної площі споруди.

Крім того, закон передбачає повну заборону куріння в усіх приміщеннях закладів громадського харчування, проте курити можна буде за столиками на відкритому повітрі або тимчасово вийшовши із приміщення.

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути