chrome firefox opera safari iexplorer

На благодійному аукціоні зібрали понад 50000 гривень для лікарні «Охматдит»

27 червня 2012 о 16:13

27 червня 2012 року в приміщенні Київського міського музею «Духовні скарби України» відбувся благодійний аукціон, на якому продавали квитки на фінал футбольного чемпіонату Євро-2012.

Лотами на аукціоні були квитки депутатів Київради, які вони отримали за кошти столичного бюджету. Відмовитися від дорогих футбольних квитків депутатам запропонували представники «Української громади Києва».

Гроші, виручені в підсумку благодійного аукціону, переслано на рахунок дитячої лікарні «Охматдит». Про це повідомила «Рідній країні» прес-служба Спілки «Українська громада Києва».

«Із бюджету Київради було виділено понад півмільйона гривень на квитки для 120 депутатів міської ради та деяких посадовців із КМДА. Окрім першого матчу нашої збірної з командою Швеції, за кошти столичного бюджету було придбано ще понад 120 квитків на фінал. Водночас рішенням Кабміну України було скорочено фінансування на будівництво дитячої лікарні «Охматдит». Понад двісті мільйонів чиновники вирішили витратити на проведення футбольного чемпіонату. Тому ми запропонували депутатам пожертвувати своїми квитками на фінал Євро-2012 і тим самим допомогти «Охматдиту» придбати необхідне обладнання. Тим, хто дуже хотів потрапити на матч або вже комусь передав квиток, ми запропонували перерахувати безпосередньо на рахунок лікарні суму, що дорівнює собівартості квитка. У підсумку на наш заклик відгукнулось до десятка депутатів», ‒ зазначив лідер «Української громади Києва» Сергій Рудик.

«Ми продали на аукціоні чотири квитки ‒ О.Бригинця, який одним із перших віддав свій квиток, О.Незнала, А.Шлапак та М. Ламбуцького. Деякі депутати виявили бажання просто перерахувати кошти лікарні, зокрема І.Баленко, О.Довгий, С.Березенко, В.Гринюк. Всього зібрано понад 50000 гривень. За найвищу ціну було продано квиток Алли Шлапак за 12000 грн., який придбав благодійник і меценат Ігор Воронов. Також на благодійному аукціоні за 8000 гривень квиток придбав Ігор Баленко та Олександр Дарій ‒ 2 квитки по 5200 гривень», ‒ розповіла куратор проекту, голова секретаріату Спілки «Українська громада Києва» Людмила Байло.

Покупці депутатських квитків зможуть отримати їх після того, як представлять квитанції, що підтверджують перерахування суми вартості квитків лікарні.

«Ми задоволені результатами аукціону. Звичайно, шкода, що так мало депутатів відгукнулись на прохання допомогти дітям. Своєю пасивністю й небажанням розлучитися з квитком вони підтвердили в очах киян своє реальне ставлення до проблем та інтересів громади Києва. До того ж депутати тих фракцій, які найбільше заявляли про те, як це погано, що стільки грошей було витрачено з бюджету на квитки, до акції долучитися не захотіли. Але варто зазначити, що це ще не кінець нашої акції. Всі бажаючі депутати до 1 липня можуть взяти участь у благодійництві: аукціон триватиме в соціальних мережах», — підсумував лідер Спілки «Українська громада Києва» Сергій Рудик.

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути