chrome firefox opera safari iexplorer

На державну іпотеку під 3% спокусилося всього 50 українців

22 червня 2012 о 15:35

Дешеву державну іпотеку під 3% річних отримали тільки 50 осіб, а кількість охочих перевищила 7500.

Як передає кореспондент «Коментарів», про це під час години запитань до уряду у Верховній Раді повідомив міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Анатолій Близнюк.

«В цілому, в Україні понад 7,5 тис. людей зараз виявили бажання отримати пільгові іпотечні кредити. Забудовники надали 4710 квартир. І вже 50 договорів повністю укладені й перераховані кошти», — сказав він.

За словами міністра, для більш широкого інформування громадян про хід соціальних ініціатив Президента щодо здешевлення іпотечних кредитів на офіційному сайті міністерства діє комунікаційна платформа для всіх зацікавлених, банкірів і забудовників.

Як повідомлялося, згідно з постановою КМУ № 465, для отримання 3%-ї держіпотеки потрібно заробляти до 10 тисяч гривень на місяць або мати сімейний дохід до 30 тисяч гривень.

З 15 травня в Україні почалася реалізація програми з державного іпотечного кредитування під 3% річних. Після оформлення іпотеки та оплати першого внеску в розмірі до 25% від загальної суми кредиту громадянин щомісяця погашає 3%, решту суми повинна виплачувати держава з бюджету, в якому на ці цілі передбачено 1 млрд грн.

Розділи: Суспільство

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути