chrome firefox opera safari iexplorer

На Трухановому острові відкриють яхт-клуб і зведуть чортове колесо

18 червня 2012 о 12:03

Після того як кемпінг на Трухановому острові покинуть останні шведи, на цю зелену зону чекає реконструкція.

Влада запевняє, що дерева не рубатимуть, а лише поліпшать інфраструктуру та облаштують нормальні пляжі, пише«Сегодня».

Найближчим часом на місці шведського містечка з'явиться новий кемпінг для іноземних туристів, а в майбутньому на острові планують відкрити атракціони (наприклад, колесо огляду), яхт-клуб і великий концертний зал, розповів заступник головного архітектора Києва Андрій Вавриш.

«Ми провели архітектурний конкурс на розробку концепції використання київських островів, переможцем якого став проект румунських архітекторів „Блакитна лінія“. Головна мета — зберегти екосистему островів, у тому числі Труханового острова. Ця територія вимагає особливого ставлення, тому там жодне дерево не постраждає», — сказав Вавриш.

За проектом, на острові повинні з'явитися спортмайданчика, поля для гольфа, величезне колесо огляду, дерев'яні місти-понтони, чисті міні-пляжі ( крім існуючого) і великий концертний зал.

«Там буде станція метро (мова про нову Подільсько-Вигурівскої лінії), що дасть розвиток цій території. Однак ми проти появи там шаурми або МАФів. На цій території з'являться комфортні ресторани, бази відпочинку, санаторії, яхт-клуб, спортмістечка. Ця територія повинна стати зручною для відпочинку киян, щоб гроші, вкладені там, працювали на них. Нинішні мережі, кабінки й душові — це тимчасове рішення», — сказав нам Вавриш.

Як відомо, кілька років тому обговорювався проект перетворення Труханового острова на київський Лас-Вегас, куди із прийняттям закону про легалізацію грального бізнесу перенесли б усі гральні заклади. Однак у мерії кажуть, що цього не буде.

«Це виключено, на Трухановому не буде капітального будівництва й казино. Так само як і не буде дач і котеджів», — запевнив Вавриш.

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути