chrome firefox opera safari iexplorer

На вихідних у Пирогово — День різьбяра та майстра плетіння

19 червня 2012 о 19:17

23-24 червня 2012 року у Національному музеї народної архітектури та побуту України (Пирогово) святкуватимуть День різьбяра та майстра плетіння.

Як повідомляє офіційний сайт музею, до участі у ньому запрошено кращих майстрів традиційних народних ремесел: художнього різьбярства та плетіння з природних матеріалів.

На святі широко будуть представлені плетені з лози меблі та корзини, солом’яні брилі та прикраси, браслети і ґердани з бісеру, а також дерев’яний посуд, ложки, форми для випічки, кухонні дошки, шкатулки та мініатюрна дерев’яна скульптура.

Фото pyrohiv.com.ua

Також для дітей мами зможуть придбати екологічно чисті традиційні народні дерев’яні іграшки: свищики, деркачі, коники-каталки, ляльки-мотанки та ін.

Фото pyrohiv.com.ua

На майстер-класах гості музею матимуть можливість познайомитись із різноманітними техніками художнього різьблення та давніми ремеслами плетіння із лози, рогози, соломки, листя кукурудзи, бісеру, а також зможуть своїми руками виготовити для себе оригінальні сувеніри.

Фото pyrohiv.com.ua

Також буде запропоновано майстер класи з народних танців та гри на українських народних інструментах. Перед гостями свята виступатимуть кращі аматорські фольклорні колективи України.

Свято триватиме з 10:00 до 18:00 год.

Довідково

Доїхати до музею можна:

  • від Ленінградської площі, станцій метро “Дружби народів” та «Виставковий центр» ? мікроавтобусом №172 (3) — до входу музею
  • від Бессарабського ринку, станцій метро"Виставковий центр"  мікроавтобусом № 156
  • від станції метро «Виставковий центр»  тролейбусом № 11
  • від станції метро “Академмістечко”  мікроавтобусом № 576
  • від станції метро “Лук'’янівська”  мікроавтобусом № 496 (19+9)

«Рідна країна»

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути