chrome firefox opera safari iexplorer

Найбільше українців турбує безробіття, «мовний» інтерес – на 31-му місці

15 червня 2012 о 17:38

Педалювання партією влади питання регіональних мов під приводом захисту прав національних меншин є надуманим. Це питання наших співвітчизників цікавить в останню чергу.

Такий висновок напрошується за результатами соціологічного опитування, проведеного Центром Разумкова і фондом «Демократичні ініціативи» серед 2009 респондентів в усіх регіонах. Опитували людей у період із 30 травня по 6 червня, якраз у розпал «мовної» війни у парламенті.

Як свідчать отримані дані, найбільше наших співвітчизників турбують матеріальні питання, пише Високий замок.

Зокрема, проблема безробіття – це зазначили в анкетах 59,3% опитаних. 51,9% респондентів найперше переймаються подоланням кризи в економіці, 51,5% — підвищенням загального рівня зарплат, пенсій, стипендій, 43,3% — зниженням цін на продукти і товари першої необхідності.

Статус російської мо­ви цікавив 3,9% опитаних. Із 33 питань, внесених до анкети, це питання за актуальністю опинилося на 31-у місці.

На 32-у – проблема подолання релігійних конфліктів.

На останньому місці – питання про вступ України у НАТО.

Доречним буде зауважити, що у 2004 році питання мови цікавило 8,9% опитаних.

23 квітня

Інші дати
Народився Василь Земляк (Вацик)
(1923, - с. Конюшівка Вінницької обл. - 1977) - український письменник, видавець, кіносценарист.  Найбільше визнання здобула дилогія "Лебедина зграя" (фільм "Вавилон - ХХ") і "Зелені млини".
Розгорнути
Народився Григорій Тютюнник
(1920, с.Шипівка Полтавська область – 1961) - український письменник. Автор роману «Вир».
«Кажуть, що дуже мудрий чоловік оту всю техніку військову видумав. А я мислю так, що якби найшовся такий, що все оте попалив, той був би наймудріший...» (Григорій Тютюнник
Розгорнути
Народився Іван Шмальгаузен
(1884, м. Київ - 1963) - біолог. Всесвітньо відомий теоретик еволюційного вчення XX ст.
Розгорнути