chrome firefox opera safari iexplorer

Найпопулярніший допінг на роботі — кава, шоколад і цигарки

26 червня 2012 о 15:48

Українці не часто випробовують терпіння свого керівництва – відриваються від моніторів комп’ютерів і паперів 2-3 рази на день.

Найпопулярніші стимулятори:

65,6% — кава;

13,9% — шоколад;

10,6% — цигарка;

5,3% — інше (кава+шоколад, кава+цигарка або кава+випічка);

2,7% — енергетичні напої;

1,3% — булочка або інша випічка;

0,7% — алкоголь.

Як часто підживлюєте «допінгом» свою розумову діяльність?

36% — 2-3 рази на день;

32,7% — один раз на день;

16,7% — 3-4 рази на день;

8,7% — 5-6 разів на день;

2,7% — кожну годину;

2% — постійно;

1,3% — по-різному.

«Ті, що приймають стимулятори,?“узалежнилися” давно (як мінімум, 3-5 років тому). Третина опитаних не змогла пригадати, як давно вони “підсіли” на каву чи шоколад, — розповідає спеціаліст зі зв’язків з громадськістю та пресою hh.ua Наталія Маціпура. — Три чверті опитаних заявили, що викурена цигарка чи випита філіжанка кави допомагає їм зосередитися на роботі. Проте більшість дала неочікувану відповідь — хапаються за стимулятор, щоб відволіктися від роботи. Прогулянку по офісу або 10 віджимань від підлоги колеги можуть не зрозуміти. Простіше взяти горнятко і засипати туди чергову дозу кофеїну або попліткувати у “курилці” зі співробітниками. Опитані визнали, що такий перепочинок здатен підняти їм настрій».

Чому вживаєте свій «допінг»?

37,6% — щоб взяти паузу;

26,3% — щоб сконцент­руватися на завданні;

10,2% — щоб зняти стрес;

6,3% — інше;

5,4% — бо так роблять інші;

3,4% — не знаю.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути