chrome firefox opera safari iexplorer

Не відійшовши від футболу, Львів вже готується до «Євробаскету-2015»

15 червня 2012 о 15:40

Львів уже розпочав підготовку до «Євробаскету-2015». Все, що потрібно зробити – збудувати спорткомплекс.

Про це мер Львова А. Садовий розповів журналістам особисто під час медіа-сніданку 15 червня, повідомляє ZIK.

«Під «Євробаскет» треба збудувати великий палац, щоб там можна було провести баскетбол. Адже летовище є, дороги є, більше нічого такого не потрібно», – повідомив мер Львова.

Палац планують будувати біля стадіону «Арена-Львів» і вже з наступного року. І за задумом, він мав би бути мультифункціональним, де можна проводити змагання й з інших видів спорту.

Цей палац, на думку мера, мав би бути прикладом приватно-публічного партнерства: збудований за кошти держави та інвестора.

«Тоді для Львова це було б ідеально», – сказав Садовий і додав, що перемовини на цю тему ведуться, «Те, що «Євробаскет-2015» буде у Львові – це 100%, це не підлягає дискусії, це затверджено. Те, що палац будуватиметься – це також гарантія держава. Просто, хто в яких пропорціях фінансуватиме, ще дебатується. Кінцевого рішення немає. Є державна підтримка, і є приватний бізнес, який готовий це інвестувати», – повідомив він.

Нагадаємо, комітет «Євробаскет-2015», який контролює в Україні виконання спеціальних вимог ФІБА-Європа, визначив шість міст, які у 2015 році прийматимуть матчі Чемпіонату Європи з баскетболу. Серед них – Львів, де буде побудована багатофункціональна спортивна арени місткістю не менш ніж 10 000 глядацьких місць.

Нагадаємо, Україна здобула право на проведення чемпіонату Європи з баскетболу серед чоловічих збірних у 2015 році. Відповідне рішення Ради ФІБА Європа (FIBA Europe) у грудні 2011 року оголосив у Мюнхені президент організації Олафур Рафнссон (Olafur Rafnsson).

9 лютого президент Віктор Янукович підписав указ про підготовку до проведення в Україні фінального турніру «Євробаскету-2015».

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути