chrome firefox opera safari iexplorer

Ніна Матвієнко кличе всіх під Верховну Раду – захистити українську мову. Відео

04 червня 2012 о 09:33

Народна артистка України Ніна Матвієнко закликає всіх прийти 5 червня під Верховну Раду, аби захистити українську мову.

Відеозвернення видатної української співачки з’явилося в Інтернеті.

Політиків, які надумали змінювати мовне законодавство, Ніна Матвієнко називає трутнями, зайдами і ворогами. Вона застерігає, що порушення мовного закону може спричинити великі катаклізми.

«Хто ви? Хто ви ті, хто прийшли сьогодні змінювати все тут?», – звертається Ніна Матвієнко.

«Порушенням мовного закону відбуватимуться катаклізми великі. Отець не витримає цього! Як би ми про це сьогодні подумали, ніхто б ніколи не підняв на державному рівні такий злочин. Це не наші люди! Це залізли до нас – у наші кишені, у наші душі – залізли зайди, вороги», – застерігає народна артистка України.

«Мова – це інформація, мова – це генетика, мова – це енергія. І чому Ніна Матвієнко співає українську пісню – не іншу? Тому що я це розумію, що сила української пісні – в її енергії. Як мені хочеться сьогодні покликати всіх 5 червня о 9-ій год. ранку до Верховної Ради прийти! І ще раз, ще раз засвідчити свій подвиг – захистити мовоньку. Мова – це кров моя! Випустити кров – це значить не розмовляти цією мовою!», – звертається Ніна Матвієнко до людей.

Джерело: ZIK
Розділи: Суспільство

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути