chrome firefox opera safari iexplorer

Під час Євро подобова оренда квартир зросла у 3 рази

22 червня 2012 о 08:42

Під час Чемпіонату Європи вартість подобової оренди квартир у Києві зросла втричі. Якщо раніше «однокімнатна» коштувала 20-40 євро на добу, то зараз просять 60 євро.

Великим попитом серед іноземних уболівальників користуються квартири, розташовані поруч із фан-зоною й НСК «Олімпійський», пише«Комсомольська правда».

«Подорожчання в основному торкнулося квартир економа-варіанта. Якщо до літа „однушка“ коштувала 20-40 євро на добу то зараз 60. Їх орендують в основному іноземці на кілька днів.  Вартість оренди квартир 3-х і 4-х кімнат виросла у середньому до 30 відсотків», — сказав аналітик однієї з консалтингових компаній Сергій Костецький.

Натомість у готелях і хостелах ситуація не однозначна. Якщо в одних готелях іноземці стоять у чергах, то інші – напівпорожні.

«Виграли готелі, які перед Євро підвищили ціну в розумних межах, на 50 відсотків. Коли ж наші підприємці зрозуміли, що зірвати грошей з іноземців не вийти, вони почали різко знижувати сцени. Багато понизили до первісної вартості у 200-300 гривень за добу. Але це не принесло доходу. Справа в тому, що європейці це такі люди, які не купують квиток доти, доки заздалегідь не забронюють житло», — розповіли в асоціації малих готелів і апартаментів України.

Не пощастило і власникам хостелів. За місяць до початку турніру в Києві відкрилося відразу тридцять таких готелів, але їх послугами мало хто скористався.

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути