chrome firefox opera safari iexplorer

Під Дніпропетровськом майже добу горить величезне сміттєзвалище

18 червня 2012 о 14:41

У Новомосковську Дніпропетровської області горить величезне сміттєзвалище. Пожежа спалахнула ще в неділю о 15:00. Локалізувати вогонь вдалося тільки о 4 ранку, але повністю ліквідувати бійцям МНС досі не вдається, повідомляє ТСН.

У МНС не відкидають, що на його ліквідацію потрібно ще кілька днів. Поки невідомо, що стало причиною пожежі. Версій декілька: через спеку могло щось вибухнути у смітті, міг спалахнути газ, який утворюється під час гниття.

Незважаючи на те, що звалище є офіційним звалищем Новомосковська, туди звозять багато сміття неофіційно — і з самого міста, і з Дніпропетровська, і з найближчих сіл. Тому на звалище могло потрапити щось вибухонебезпечне.

Як повідомлялося, 13 червня у Макіївці Донецької області горіла лакофарбова фабрика: клуби диму було видно за 30 км від місця інциденту.

Розділи: Довкілля

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути