chrome firefox opera safari iexplorer

Половина пляжів в Україні не відповідають санітарним нормам

20 червня 2012 о 16:28

Станом на 19 червня, в Україні працюють 639 пляжів, що становить 56,6% від загальної кількості. З них 607 пляжів на морському та 32 — на річковому узбережжі.

Про це повідомив сьогодні на брифінгу голова державної санітарно-епідеміологічної служби України, головний державний санітарний лікар Анатолій Пономаренко.

Як передає кореспондент ЛІГАБізнесІнформ, Пономаренко повідомив, що всього в поточному сезоні планують почати роботу 1128 пляжів і рекреаційних зон.

У Києві, за словами головного санлікаря, з 11 заявлених працюють шість пляжів, у яких є офіційно затверджені санітарні паспорти. Разом з тим, Пономаренко визнав, що, враховуючи погодні умови, працюють і ті пляжі, які не мають дозвільних документів.

У ході лабораторних досліджень води на території Києва відхилення з патогенної групи інфекцій виявлені не були. «Тому якість води у водоймах не викликає побоювань навіть враховуючи той факт, що у деяких пляжів немає дозвільної документації. Стан води на сьогодні в Києві задовільний», — сказав він. Пономаренко підкреслив, що в цілому в Україні якість води в цьому році значно краще, ніж у минулому.

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути