chrome firefox opera safari iexplorer

Президент розкритикував «низький рівень культури депутатів»

15 червня 2012 о 16:36

Президент Віктор Янукович назвав бійки у Верховній Раді проявами низького рівня культури народних обранців. Про це він сказав в інтерв'ю американському виданню Time.

«Це не лише в Україні. Це відбувається в інших країнах, хоча, можливо, в Україні у жорсткішій формі. У будь-якому випадку, нас судитимуть виборці. Вони бачать усе це. І якщо ви запитаєте мене, чи подобається мені, коли це відбувається у парламенті, — звичайно, мені не подобається. Це низький рівень культури. Це мова ультиматумів і сили. Але вона використовується з обох боків», — підкреслив Янукович.

За його словами, в якийсь момент це закінчиться. «Ми повинні продовжувати вірити, що так і буде», — підсумував президент.

Нагадаємо, 24 травня у залі засідань Ради після дебатів щодо законопроекту про основи мовної політики, внесеного народними депутатами фракції Партії регіонів Вадимом Колесніченком та Сергієм Ківаловим, сталася бійка між народними депутатами. У той день законопроект прийнятий не був.

Однак 5 червня, за словами лідера партії «Фронт змін» Арсенія Яценюка «опозиція проявила себе не у кращому плані», і законопроект був прийнятий у першому читанні 234 голосами.

Опозиційні депутати Верховної Ради вже заявили, що будуть фізично протистояти прийняттю в другому читанні законопроекту «Про основи державної мовної політики».

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути