chrome firefox opera safari iexplorer

Росія похвалила Партію регіонів за мовний законопроект

07 червня 2012 о 10:00

Прийняття Верховною Радою в першому читанні законопроекту, який надає російській мові в Україні статус регіональної, сприятиме більш швидким інтеграційним процесам.

Як передає власний кореспондент УНІАН в РФ, про це спікер Державної думи РФ Сергій Наришкін сказав журналістам у Москві.

«Це дасть новий імпульс розвитку російсько-українських відносин і буде сприяти більш швидким інтеграційним процесам», — зазначив С.Наришкін.

Крім того, Держдума РФ 440-ма голосами прийняла заяву у зв'язку зі святкуванням Дня російської мови.

«Гарантії можливості вільного використання російської мови в державах проживання співвітчизників мають найважливіше політичне значення для розвитку інтеграційних процесів, зміцнення позицій Росії в світовому економічному, політичному, культурному, науковому і освітньому просторі, а також формування позитивного ставлення до Росії в світовому співтоваристві», — йдеться в заяві.

На думку російських депутатів, необхідно більш системно вести роботу з метою поширення російської мови в світі, розширення можливостей її викладання, наукового і практичного використання, а також популяризації російських науки, культури, освіти.

Розділи: Суспільство

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути