chrome firefox opera safari iexplorer

Сьогодні поховають найсильнішого чоловіка України

26 червня 2012 о 09:02

Стали відомими подробиці трагічної аварії, в котрій обірвалося життя найсильнішого українця Юрія Малька. Він загинув, рятуючи від зіткнення 11-річну дівчинку, йдеться в сюжеті ТСН.

Трагедія сталася на одному з перехресть у місті Комсомольську на Полтавщині. Чоловік їхав на байку, коли на дорозі раптом з'явилася мала велосипедистка. Щоб не збити дитину, мотоцикліст здійснив небезпечний маневр: поклав свій байк на бік, і цим фактично прирік себе на загибель.

Як твердить товариш загиблого Олександр Шевела, по слідах на асфальті добре видно, як саме сталася ДТП. «Він просто поклав, а сам вилетів. А мотоцикл поїхав туди. Він урятував дівчинку, я вважаю, це герой», — сказав Олександр. Свідки намагалися надати відомому мотоциклісту першу допомогу. Але марно. «До приїзду швидкої допомоги водій мотоциклу загинув. На місце була викликана слідча группа. На данний час проводиться перевірка», — прокоментував подію старший інспектор ДАІ Комсомольська Володимир Коваленко. Повністю уникнути зіткнення з дитиною Малькові все ж не вдалося. Дівчинка-велосипедистка потрапила до лікарні, проте її життю загрози немає. «Діагноз: закрита черепно-мозкова травма, струс головного мозку і розтягнення зв'язок лівого галеностопного суглоба. Стан середньої тяжкості», — розповіла завідувачка педіатричним відділенням Комсомольської лікарні Валентина Макаренко.

За десять днів врятовану ціною життя школярку випишуть з лікарні. Юрія Малька, відомого тренера з бойових мистецтв, поховають сьогодні у Комсомольську.

Його визнали найсильнішою людиною України після того, як силаню вдалося зрушити з місця 22 вагони потяга, які важили 500 тонн, та протягнути їх 8 метрів.

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути