chrome firefox opera safari iexplorer

Сьогодні святкуємо День друзів

09 червня 2012 о 09:18

9 червня — день, коли незалежно від обставин і життєвих перипетій потрібно обов’язково порадувати друзів. В цей день у світі святкують неофіційне, але важливе свято — Міжнародний день друзів.

«Друг — це одна душа, яка живе у двох тілах». (Арістотель) Хоча всі народи у всі часи почитали дружбу найбільшою соціальною і моральною цінністю, вони незмінно вважали «справжню дружбу» вкрай рідкісною, а розквіт її, як правило, відносили до минулого, представляючи її як ідеал, перекинутий в минуле.

Як відмітив Артур Шопенгауер — «Дійсна дружба — одна з тих речей, про які, як про гігантських морських змій, невідомо, чи є вони вигаданими або десь існують».

Але ми сподіваємося, що у вашому житті є хоча б одна людина, яку ви захочете від усієї душі привітати з цим святом. Адже Міжнародний день друзів просто створений для того, щоб, незалежно від життєвих обставин і різних перипетій, ми нагадали своїм друзям про те, які вони важливі для нас і порадували їх.

Може, це свято для когось стане чудовим приводом, щоб знов, через якийсь час, зібратися галасливої дружною компанією і поділитися хорошими новинами і приємними спогадами. Нагадайте їм про себе, відправивши веселу листівку. А якщо у Вас мало друзів, то в цей день просто необхідно почати шукати їх і завойовувати їх довіру.

18 квітня

Інші дати
Народився Микола Сумцов
(1854, м. Петербург, Росія - 1922) - український фольклорист, етнограф, літературознавець та громадський діяч. Один з фундаторів Харківської громадської книгозбірні (1886).
Розгорнути
Народилася Уляна Кравченко (Юлія Шнайдер)
(1860, м. Миколаїв Львівська область – 1947) - українська письменниця, активістка українського жіночого руху. Автор повісті «Хризантеми» та багатьох збірок віршів.
Розгорнути
Народився В’ячеслав Липинський
(1882, с.Затурці Волинська область – 1931) - український політичний діяч польського походження, історик, соціолог, публіцист, теоретик українського консерватизму.
«Державу Українську може здійснити наша любов до неї, а не ненависть до її ворогів» (В’ячеслав Липинський)
Розгорнути