chrome firefox opera safari iexplorer

Сьогодні у Варшаві українці протестуватимуть проти диктатури в Україні

08 червня 2012 о 13:31

У п'ятницю, 8 червня, в день відкриття ЄВРО-2012 українська громада Варшави організує в центрі міста просвітницьку акцію “ЄВРО в Україні — бенкет під час чуми”.

Про це повідомив поет Андрій Любка на сторінках Фейсбуку. 

В рамках акції футбольним вболівальникам будуть роздаватися листівки польською та англійською мовою з закликом не залишати Україну наодинці з диктатурою та злом.

Заклик стосуватиметься європейців та європейських політиків, зокрема українці попросять їх бойкотувати українську владу, яка встановлює в країні авторитаризм, а натомість вболівати і підтримати Україну та український народ.

В акції візьмуть участь українські письменники, науковці, бізнесмени, музиканти та студенти, які живуть і працюють у Варшаві.

Акція розпочнеться о 13:30 біля Королівського замку у Варшаві та невдовзі рушить центром Варшави до Національного стадіону, по дорозі роздаючи інформаційні листівки, спілкуючись із перехожими та розповідаючи їм правду про події в Україні і режим Януковича.

«Чемпіонат світу – це можливість змінити лідерів не лише в футболі, а й у цілій країні. Це шанс вплинути не лише на перебіг матчу, а й на перебіг історії. Це привід стати не тільки футбольним фаном, а й фаном демократії в Україні.

Настав час, коли вболівати потрібно не за національну збірну України, а за її людей. Людей, які потребують перемоги в житті, а не на полі. Людей, для яких поразкою буде не програш матчу, а програш власної країни. Програш української мови, культури, демократичних цінностей.

Тимчасом як в Європі із захватом спостерігають за святом футболу, українці стають свідками ухвалення нових злочинних законів і дій, спрямованих владою проти своїх громадян. Хіба може народ святкувати тоді, коли одні його борці зустрічають Євро-2012 у в’язниці, а інші чекають своєї черги?!

Бойкот української влади – це не бойкот українцям. Це бойкот українцями. Бойкотуймо злочинний режим в Україні разом з нами! Україна потребує фанів демократії!», — йдеться у дописі активістів.

«Рідна країна»

Розділи: Суспільство

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути