chrome firefox opera safari iexplorer

Сьогодні відбудеться перший чвертьфінал Євро-2012

21 червня 2012 о 13:50

У четвер, 21 червня, відбудеться перший чвертьфінал Євро-2012, в якому зійдуться збірні Чехії і Португалії.

Чвертьфінал, Євро-2012

Чехія — Португалія

Польща. Варшава. Стадіон Народний. Початок матчу: 21:45

Арбітр: Говард Уебб (Англія)

Телетрансляція: ТРК Україна, Футбол

Якщо брати до уваги кількість наших українських заробітчан, які зараз працюють і в Чехії, і в Португалії, то сьогоднішній чвертьфінал розділить симпатії наших співвітчизників. Також варто особливо відзначити, що Томаш Хюбшман зі збірної Чехії залишився останнім представником нашого чемпіонату, який має шанс виграти Чемпіонат Європи. Так що вам вирішувати, за кого вболівати.

Чехія зустрічалася з Португалією на чемпіонатах Європи 1996 і 2008 року, причому 16 років тому команда Поборскі якраз у чвертьфіналі перемогла збірну жителів півдня з мінімальним рахунком. Причому єдиний гол був на рахунку Карела.

У 2008 році на груповій стадії все було не так яскраво для чехів — на гол Сьонка Португалія відповіла трьома у виконанні Деку, Роналдо і Куарежми. Тоді на полі грали ще Плашил і Барош з одного боку, Моутіньйо, Пепе з іншого. У той же час на лавці сиділи Кадлец та Сівок, Патрісіу, Алвеш, Мейрелеш, Велозо, Нані і Поштіга.

Чехія розпочала свій турнірний шлях просто шокуюче — розгром 1:4 від Росії ще нескоро забудеться, але курчат рахують восени. Дві поспіль перемоги над Грецією та Польщею привели чехів до лідерства в групі А і встановлення можливо вічного єврорекорду — вперше збірна виграла групу з негативною різницею забитих-пропущених м'ячів.

Збірна Португалії теж почала турнір з поразки — від Німеччини. Але теж дві перемоги поспіль, щоправда, місце вони все ж зайняли друге — потягатися з Бундесмашиною на цьому груповому етапі не дано було нікому. Єдиний раз, коли Португалія програвала в першому матчі турніру, вона дійшла до фіналу — на домашньому Євро-2004.

Переможець цієї пари виходить на Іспанію або Францію, і зіграє півфінал 27 червня в Донецьку. Чехія зіграє свій третій чвертьфінал на Євро. Примітно, що ще жодного разу вона не програвала — на Євро-1996 вона, як вже було сказано раніше, перемогла Португалію. А в 2004 році розгромила Данію (3:0). Для Португалії це буде вже п'ятий поспіль чвертьфінал. У 1996 році вони програли Чехії (0:1), в 2000 — перемогли Туреччину (2:0), в 2004 — Англію (2:2, 6:5 по пенальті), а в 2008 поступилися Німеччині (2:3).

Склад збірної Чехії не повинен зазнавати змін. Хіба що можлива все-таки поява Томаша Росіцкі. Але без свого капітана чехи змогли вирвати лідерство в групі, так що для Білека тут буде про що подумати.

Збірна Португалії всі свої матчі провела в одному складі. Чому після перемог над Данією та Голландією тренер стане щось міняти?

Орієнтовні склади:

Чехія: Чех — Селассіє, Кадлец, Сівок, Лімберскі — Хюбшман, Їрачек — Плашил, Росіцкі, Піларж — Барош

Португалія: Патрісіу — Перейра, Пепе, Алвеш, Коентрао — Велозо, Моутіньйо, Мейрелеш — Нані, Роналдо, Поштіга

Прогноз СПОРТ bigmir)net

Чехія — Португалія — 1:2

За матеріалами: СПОРТ bigmir)net

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути