chrome firefox opera safari iexplorer

Сьогодні — Всесвітній день рибальства

27 червня 2012 о 00:12

Всесвітній день рибальства відзначається щорічно з 1985 року. Свято встановлене рішенням Міжнародної конференції з регулювання і розвитку рибальства, що відбулася в липні 1984 р. у Римі.

Рибальство — одне з наймасовіших захоплень людини. Той, хто хоч раз побував на водоймі з вудкою, насолодився чистотою, ні з чим не зрівнянною радістю спілкування з природою і зловив першу в своєму житті рибу, той цього не забуде ніколи.

Процес лову риби настільки захоплюючий, що з часом у новачків він нерідко переростає у всепоглинаючу пристрасть.

Адже тільки по-справжньому зосереджені люди заради того, щоб побачити або відчути клювання риби, можуть забиратися в дуже віддалені і глухі куточки, годинами мокнути під дощем або мерзнути на морозі.

Все більше і більше людей розуміють, що рибний лов — прекрасний засіб зміцнення духовних і фізичних сил.

Розділи: Традиції

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути