chrome firefox opera safari iexplorer

Табачник видасть 20% підручників для першокласників російською мовою

07 червня 2012 о 17:32

Чотири з половиною мільйони підручників для першокласників мають намір видати до середини липня. Із них близько 20-ти відсотків — російською мовою. Про це повідомив міністр освіти і науки Дмитро Табачник під час презентації посібників.

До першого вересня першачки будуть забезпечені книжками на сто відсотків — обіцяє міністр. Коштом держбюджету цьогоріч видадуть понад 60 назв підручників, що пройшли наукову та психологічну експертизи. Нові книжки надрукують і для одинадцятикласників — близько 2 мільйонів примірників.

Уперше, за словами Табачника, видання навчальної літератури повністю та вчасно профінансовано - на 230 мільйонів гривень. Потому у міністерстві планують взятися за поповнення шкільних бібліотек.

Джерело: 5 канал
Розділи: Новини освіти

16 квітня

Інші дати
Феодосій Федченко
1911 –  український метролог, фізик-експериментатор. Створив найточніший маятниковий годинник – астрономічний годинник Федченка (АГФ), яким оснащено більшість обсерваторій, станцій метро і телецентрів країн колишнього СРСР.
Розгорнути
Народився Борис Возницький
(1926, с. Ульбарів Рівненської обл. - 2012) - український мистецтвознавець, академік Української академії мистецтв, Герой України, лауреат Національної премії ім. Т. Шевченка, заслужений працівник культури України та Польщі, президент Українського національного комітету Міжнародної ради музеїв (ІСОМ), доктор honoris causa.
Розгорнути
Народилася Христина Алчевська (Журавльова)
(1841, м.Борзна Чернігівська область – 1920) - український педагог, організатор народної освіти, популяризатор української мови, народної пісні, творчості Тараса Шевченка. У своїй садибі у Харкові у 1899 році встановила перший у світі пам»ятник Тарасу Шевченку.
«Людина, яка в час масової безграмотності, працю задля просвіти народу зробила девізом свого життя і залишилася вірною тому девізові”. (Микола Сумцов про Христину Алчевську)
Розгорнути