chrome firefox opera safari iexplorer

Цього року за кількістю запитів у Google лідирують українські курорти

26 червня 2012 о 11:35
Google проаналізував запити українських користувачів за останні три місяці і склав десятку найпопулярніших туристичних напрямків.

Цього року за кількістю запитів лідирують українські курорти — Крим та Карпати, повідомляє прес-служба компанії у вівторок.

Не втрачають своєї популярності Туреччина, Болгарія та Єгипет. В цілому запити українських користувачів не сильно змінилися в порівнянні з минулим роком. Єдиним (і досить несподіваним) новачком у десятці стали екзотичні Мальдіви, які витіснили зі списку Ізраїль.

В цілому гаряча десятка популярних напрямків літнього відпочинку, на думку українських користувачів Google, виглядає таким чином:

1. відпочинок в Криму

2. відпочинок в Карпатах

3. відпочинок в Туреччині

4. відпочинок в Болгарії

5. відпочинок в Єгипті

6. відпочинок в Греції

7. відпочинок в Чорногорії

8. відпочинок в Хорватії

9. відпочинок на Мальдівах

10. відпочинок під Києвом

Google  також з'ясував, що українські користувачі активно цікавляться відпочинком в нашій країні. Цього року список найбільш затребуваних курортних міст Україні очолили Бердянськ, Євпаторія, Одеса та Судак.

Дані були зібрані за допомогою Google  Zeitgeist (від нім. «Дух часу»). Цей інструмент допомагає відслідковувати, які пошукові запити стають популярними, а які втрачають популярність у певний період часу. В результаті аналізу та підрахунку тих чи інших запитів Zeitgeist наочно показує, чим найбільше цікавляться люди сьогодні.