chrome firefox opera safari iexplorer

У Кременці визначено переможців проекту “Студенти для органів місцевого самоврядування — 2012”

03 червня 2012 о 19:58

14 травня було проведено співбесіду із учасниками проекту “Студенти для органів місцевого самоврядування – 2012”, який реалізовується громадською організацією “Молодіжна Альтернатива” та Тернопільською обласною молодіжною громадською організацією “Спілка Молодіжного Самоврядування (СМС)” на місцевому рівні, в результаті якої було відібрано 5 студентів, які будуть проходити стажування в структурних підрозділах Кременецької районної ради та Кременецької районної державної адміністрації.

Впродовж квітня 12 студентів вищих навчальних закладів м. Кременця подали анкети для участі у першому етапі проекту, який передбачає проведення співбесіди із кандидатами. Для її проведення були запрошенні представники структурних підрозділів Кременецької районної ради та Кременецької районної державної адміністрації. За підсумками якої було відібрано 5 студентів, які будуть проходити стажування в структурних підрозділах Кременецької районної ради та Кременецької районної державної адміністрації.

Ось імена 5 студентів, які в результаті співбесіди будуть проходити стажування в Кременецькій районній раді та Кременецькій районній державній адміністрації:

  • Гикава Аліна,студентка КОГПІ ім. Т.Шевченка, місце проходження стажування - Служба у справах людей Кременецької РДА, апарат Кременецької районної ради
  • Шульган Віра,студентка КОГПІ ім. Т.Шевченка, місце проходження стажування — Відділ культури та туризму Кременецької РДА
  • Тимошенко Юрій.студент КОГПІ ім. Т.Шевченка, місце проходження стажування — Відділ освіти Кременецької РДА
  • Стояновська Олена,студентка КОГПІ ім. Т.Шевченка, місце проходження стажування -Кременецький районний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді
  • Казмірчук Ілона,студентка КОГПІ ім. Т.Шевченка, місце проходження стажування — Відділ у справах сім’ї, молоді та спорту Кременецької РДА

Коротко про проект

Із 2 квітня у м. Кременець стартував проект “Студенти для органів місцевого самоврядування – 2012”, який реалізовується громадською організацією “Молодіжна Альтернатива” у партнерстві з Тернопільською обласною молодіжною громадською організацією “Спілка Молодіжного Самоврядування (СМС)” за сприяння Кременецької районної ради та Кременецької районної державної адміністрації.

Впродовж 2003 – 2010 років по проекту “Студенти для органів місцевого самоврядування”, близько 1000 студентів з 21 міста України проходили стажування у міських та обласних радах своїх міст.

Метою даного проекту є підвищення професійної освіти молоді, отримання професійного досвіду студентами та залучення молоді до активної участі у житті свого міста, через організацію їх стажування у органах місцевого самоврядування.

В кожному місті ГО «Молодіжна Альтернатива» спільно із місцевими партнерськими організаціями відбирає шляхом конкурсу студентів, які стажуються в органах місцевого самоврядування протягом 5 місяців. Порядок їх роботи – по 4 години на день, в після навчальний час.

Впродовж періоду стажування студенти – учасники проекту будуть займатися моніторингом засобів масової інформації, редагуванням нормативно-правових документів та підготовкою їх до друку, аналізом документів з питань економічного, політичного, соціального розвитку міста; перекладом нормативно-правових актів інших країн, готувати відповіді на запити та листи до депутатів.

За час стажування студенти будуть мати можливість відвідувати тренінги та семінари, які будуть проходити у м. Київ та інших містах України; писати статті до збірників на запропоновані теми, а також відвідати екскурсію до Верховної Ради України. Протягом всього періоду стажування студенти будуть подавати щомісячні звіти про виконану роботу, а в кінці терміну стажування отримають Сертифікат про проходження стажування.

Кращі студенти, які позитивно себе зарекомендують під час стажування у органах місцевого самоврядування зможуть взяти участь у співбесіді щодо стажування у комітетах та апараті Верховної Ради України.

Додав Ігор

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути