chrome firefox opera safari iexplorer

У Криму знищують знаменитий Маслиновий гай

22 червня 2012 о 17:51

В історичному місці кримського селища Кореїз почалися передбудівельні роботи, які загрожують знищити знаменитий Маслинову гай в Ялтинському регіоні Криму.

Вони ведуться, незважаючи на розпорядження ялтинського мера Олексія Боярчука про заборону будівельних робіт на час курортного сезону, а також незважаючи на аналогічну вимогу прем'єра Криму Анатолія Могильова.

Про це газеті Кримський телеграф повідомили жителі селища.

Маслиновий гай є історичною спадщиною Південного берега.

Раніше гай розташовувався на землях, що належать князю Шувалову. Маєток князя разом з гаєм в кінці XIX століття викупив сибірський купець Іван Токмаков. Він приїхав до Криму відновлювати здоров'я, а в результаті став головним меценатом і благодійником селища. Саме на честь унікального гаю Токмаков назвав свій маєток «Олеіз».

«На даний момент ми спостерігаємо, як намагаються відвести селищні комунікації, які проходять територією Маслинового гаю, там проходять силові кабелі. Розрито канави. Передбачається, що на цьому місці поставлять кілочки і приступлять до вирубки і забудови», — впевнена голова громадської організації «Громадянська позиція» Наталія Поливко.

В гаю готуються почати будівництво чотири нових господаря. Всупереч закону та мораторію вони вже отримали держакти на землю, яка офіційно залишається землею радгоспу.

Серед них нібито фігурують відомі в Криму особи: ялтинський депутат Микола Герон, заступник начальника Ялтинського міського управління земельних ресурсів Геннадій Новиков (колись працював землевпорядником Кореїзької селищної ради), екс-голова Кореїзу Володимир Потіпак і екс-секретар Кореїзької селищної ради Михайло Карунний.

«За Законом України „Про звернення громадян“ ми хочемо провести громадську експертизу корупційної діяльності селищної ради та виконавчого комітету. Висновки цієї експертизи направимо президенту України», — говорить представник Ялтинського антикорупційного комітету в Кореїзі Євген Жуков.

Джерело: Gazeta.ua
Розділи: Туристичні новини

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути