chrome firefox opera safari iexplorer

У Києві відгуляли «Народне Євро»

25 червня 2012 о 10:00

Пиріг у формі футбольного поля, чотириметровий м’яч посеред вулиці, показові фрістайл-шоу, виступи народних ансамблів та жива українська музика – усе це можна було побачити на всеукраїнському футбольному святі «Народне Євро», що завітало до Києва. Організатори спробували поєднати футбол і українські традиції, намагаючись показати туристам справжню Україну. Крім того, Київ став третім за рахунком містом, в якому долучились до в’язання величезного футбольного килима миру. Для встановлення рекорду необхідно близько 2 мільйонів вузликів, кажуть організатори.

У рамках благодійного міжнародного фестивалю футболу «Великий м'яч» у столиці відбулось народне свято футболу. Київ став третім містом, куди прибув чотириметровий м’яч – символ фестивалю «Народне Євро». Впродовж місяця фестиваль відбувався у Львові та Івано-Франківську. Його метою є бажання об’єднати українців спільною справою, а м’яч – це саме те, що єднає їх нині, переконують організатори.

Не так важливо продемонструвати  наші стадіони, дороги, розв’язки, які було побудовано. Дуже важливо продемонструвати самим собі і нашим гостям хто ми є такі, хто такі українці, які в нас традиції, яка в нас культура
Юрій Дерев’янко

«Той формат футболу, який ми пропонуємо, об’єднує різних людей. Пристрасті вщухають, але люди спілкуються між собою. Вони отримують задоволення. Не так важливо продемонструвати  наші стадіони, дороги, розв’язки, які було побудовано. Дуже важливо продемонструвати самим собі і нашим гостям хто ми є такі, хто такі українці, які в нас традиції, яка в нас культура»,– розповів Радіо Свобода засновник фестивалюЮрій Дерев’янко.

Килим завбільшки з футбольне поле

Під час свята відвідувачі могли скуштувати велетенського яблучного пирога у вигляді футбольного поля, взяти участь у футбольних майстер-класах, насолодитись українськими автентичними танцями та музикою, а також долучитись до в’язання Футбольного килима миру, який увійде до Книги рекордів Гіннеса. Зрештою килим має досягти розмірів справжнього футбольного поля – 100 на 50 метрів. Для цього, на думку авторів ідеї, знадобиться близько 2 мільйонів вузликів. Готовий витвір передадуть до Світового музею футболу як почесний експонат.

Допомогти встановити рекорд взявся і киянинКостянтин. «Дуже подобається, ми сюди випадково потрапили. Футболу поки що мало тут побачив. Але враховуючи, що це благодійний фестиваль, то все зроблено на хорошому рівні. Крім того,  багато туристів. Я бачив їх, коли різали пиріг, і вони всі дуже задоволені. Це також має велике значення – показати, що в нас є не тільки футбол», – поділився враженнями киянин.

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути