chrome firefox opera safari iexplorer

У Києві з’явиться вулиця Погрібного

27 червня 2012 о 10:46

Замість вулиці Будівельників у Дніпровському районі столиці з’явиться вулиця Анатолія Погрібного. Відповідне звернення Української Всесвітньої Координаційної Ради було підтримане на засіданні комісії з питань найменувань та пам’ятних знаків КМДА, поінформував член зазначеної комісії, голова комісії Київради з питань культури та туризму Олександр Бригинець, передає УНН.

«Анатолій Погрібний видатна людина. Я радий, що його ім’я буде увічнено у столиці. Він був моїм викладачем, і вся наша група з повагою та пошаною завжди ставилася до нього. Звичайно, я як і всі члени комісії підтримав це перейменування», — розповів О.Бригинець.

Анатолій Погрібний (3.01.1942 р.— 9.10. 2007 р.) — український літературознавець, письменник, критик і публіцист, політичний, культурний і громадський діяч. Академік, доктор філологічних наук, професор. Засновник і голова Всеукраїнського педагогічного товариства ім. Г. Ващенка. Лауреат багатьох національних премій: ім. О. Білецького в галузі літературної критики, премій ім. І. Огієнка, ім. І. Багряного, Міжнародного фонду ім. Т. Шевченка, ім. Б. Грінченка, Національної премії України ім. Т. Шевченка.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути