chrome firefox opera safari iexplorer

У Київському зоопарку виявили порушень на суму майже 5 млн грн

21 червня 2012 о 10:55

Держфінінспекція в ході ревізії фінансово-господарської діяльності Київського зоологічного парку за період з 1 жовтня 2010 по 31 грудня 2011 року виявила порушень на 4,9 млн грн, у тому числі таких, що призвели до втрат, – 510 тис. грн.

Про це повідомляє прес-служба Державної фінансової інспекції в м. Києві.

Зокрема, порушуючи вимоги тендерного законодавства, Київським зоопарком було закуплено корм для тварин за завищеними цінами, що призвело до зайвих витрат коштів на суму понад 190 тис. грн.

Крім того, Київським зоопарком не перераховано до бюджету Києва частини чистого прибутку у розмірі 125 тис. грн за III квартал 2011 року.

Невжиття заходів щодо своєчасного стягнення дебіторської заборгованості, термін позовної давності якої минув, та нарахування мешканцям житлового будинку комунальних послуг в заниженому розмірі призвело до недоотримання власних надходжень у загальній сумі 85 тис. грн.

Внаслідок завищення підрядниками вартості виконаних ремонтних робіт, Київським зоопарком зайво перераховано понад 104 тис. грн.

Порушуючи вимоги ведення бухгалтерського обліку, Київським зоопарком не проведено індексацію житлового фонду (житлові будинки), що призвело до заниження вартості основних засобів на 3,5 млн грн; завищено суму понесених витрат у розмірі 473 тис. грн за рахунок списання виготовленої проектної документації та завищено вартість основних засобів, запасів на загальну суму 418 тис. грн.

Держфінінспекцією направлено матеріали до прокуратури Шевченківського району м. Києва та поінформовано прокуратуру Києва про результати ревізії для розгляду та прийняття відповідного рішення.

Джерело: УНІАН Київ
Розділи: Суспільство

16 квітня

Інші дати
Феодосій Федченко
1911 –  український метролог, фізик-експериментатор. Створив найточніший маятниковий годинник – астрономічний годинник Федченка (АГФ), яким оснащено більшість обсерваторій, станцій метро і телецентрів країн колишнього СРСР.
Розгорнути
Народився Борис Возницький
(1926, с. Ульбарів Рівненської обл. - 2012) - український мистецтвознавець, академік Української академії мистецтв, Герой України, лауреат Національної премії ім. Т. Шевченка, заслужений працівник культури України та Польщі, президент Українського національного комітету Міжнародної ради музеїв (ІСОМ), доктор honoris causa.
Розгорнути
Народилася Христина Алчевська (Журавльова)
(1841, м.Борзна Чернігівська область – 1920) - український педагог, організатор народної освіти, популяризатор української мови, народної пісні, творчості Тараса Шевченка. У своїй садибі у Харкові у 1899 році встановила перший у світі пам»ятник Тарасу Шевченку.
«Людина, яка в час масової безграмотності, працю задля просвіти народу зробила девізом свого життя і залишилася вірною тому девізові”. (Микола Сумцов про Христину Алчевську)
Розгорнути