chrome firefox opera safari iexplorer

У наступному році українські шахти будуть приватизувати по 1 гривні за кожну

22 червня 2012 о 14:38

Приватизація вуглевидобувних підприємств є переважно перспективою 2013 року, і проходитиме вона за новою для України процедурою.

Про це повідомив в інтерв’ю «Урядовому кур’єру» голова Фонду державного майна України (ФДМУ) Олександр Рябченко.

«Я був би дуже радий, якщо би цього року нам вдалося оголосити продаж хоча би декількох підприємств. У більшості це перспектива 2013-го», – зазначив він.

За його словами, «очікувати, що всі вуглевидобувні підприємства під час продажу приноситимуть великі гроші до держбюджету, помилково».

Як зазначив голова ФДМУ, 6 травня набув чинності закон про особливості приватизації вуглевидобувних підприємств, який передбачає новий для України спосіб приватизації інвестиційно непривабливих, збиткових об’єктів – інвестиційний конкурс.

«Його сенс у тому, що саме підприємство буде продано за 1 грн, але змагання йтиме за те, хто більше вкладе в розвиток підприємства. Це буде розрахунок, і тому, хто більше гарантує, й буде продано це підприємство», – зазначив Рябченко.

За його словами, щоб перейти до приватизації, необхідно, щоб орган управління – в цьому випадку Міненерговугілля – сформував перелік шахт, що підлягають приватизації, для затвердження урядом.

«Ця робота продовжується згідно з планом заходів, передбачених Національним планом дій. Крім того, за Міненерговугілля закріплена передприватизаційна підготовка, яка, до речі, включає й корпоратизацію державних вуглевидобувних підприємств», – зазначив Рябченко.

Він також додав, що «Фонд держмайна готовий здійснювати цю приватизацію, й ми проводитимемо її подібно до приватизації енергетики: вся інформація буде на нашому сайті», повідомляє ЗІК з посиланням на УНІАН.

Розділи: Суспільство

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути