chrome firefox opera safari iexplorer

У Нікітському ботсаду цвітуть і плодоносять кактуси

27 червня 2012 о 13:16

Найбільша в Україні колекція кактусів та сукулентів (агави, алое, юккі) представлена близько 1100 різновидами екзотичних рослинок.

Перші кактуси і сукуленти завезли у Нікітський ботсад у далекому 1824 році. Створювати незвичну колекцію почали у 60-х роках минулого століття. У 1996 році на території Нікітського ботсаду було відкрито експозиційну оранжерею, а ще через рік — ділянку відкритого ґрунту з експонатами рослин світової флори.

Найпопулярнішими сортами кактусів залишаться Мамілярія, Опунція і Цереус. Проте у колекції представлені також рідкісні і навіть унікальні види.

Гордістю колекції Нікітського ботанічного саду є ехінокактус Грузона, або “Золота куля” — чотири екземпляри кулеподібних мексиканських кактусів, які тішать око відвідувачів ботсаду ось уже півстоліття. Ці кактуси сягають метра у висоту і мають приблизно такий же діаметр.

Поки одні “колючки” цвітуть, інші — плодоносять. Хоча деякі кактуси цвісти будуть аж до листопада.

Крім колючих рослинок, відвідувачі мають змогу помилуватися справжніми “перлинами” незвичної колекції — руксбією молочайною, цереусом перуанським, агавою американською і юккою слоновою.

23 квітня

Інші дати
Народився Василь Земляк (Вацик)
(1923, - с. Конюшівка Вінницької обл. - 1977) - український письменник, видавець, кіносценарист.  Найбільше визнання здобула дилогія "Лебедина зграя" (фільм "Вавилон - ХХ") і "Зелені млини".
Розгорнути
Народився Григорій Тютюнник
(1920, с.Шипівка Полтавська область – 1961) - український письменник. Автор роману «Вир».
«Кажуть, що дуже мудрий чоловік оту всю техніку військову видумав. А я мислю так, що якби найшовся такий, що все оте попалив, той був би наймудріший...» (Григорій Тютюнник
Розгорнути
Народився Іван Шмальгаузен
(1884, м. Київ - 1963) - біолог. Всесвітньо відомий теоретик еволюційного вчення XX ст.
Розгорнути