chrome firefox opera safari iexplorer

У цьому році в Україні стало на 754 мільйонера більше

08 червня 2012 о 15:26

У поточному році доходи в сумі понад 1 млн.грн. задекларувала 2291 осіб. Про це повідомив сьогодні на прес-конференції, присвяченій підсумкам кампанії «Декларування-2012» директор департаменту оподаткування фізичних осіб Державної податкової служби України В'ячеслав Бусарєв.

Як передає кореспондент ЛІГАБізнесІнформ, Бусарєв зазначив, що деклараційна кампанія 2012 року свідчить про підвищення рівня податкової свідомості серед населення.

За даними ДПСУ, спостерігається підвищення рівня добровільного виконання громадянами податкових зобов'язань. За даними податківця, станом на 1 червня, декларації про доходи до податкових органів подали 624,6 тисяч громадян, що на 17 тисяч більше, ніж у минулому році.

Він також повідомив, що сума задекларованого доходу громадянами в 2012 році становить 36,6 млрд.грн., що на 12,4 млрд.грн. більше, ніж у минулому році. «Найбільші суми задекларованих громадянами доходів зафіксовані в місті Києві — 9,5 мільярдів гривень, у Донецькій області — 6,6 мільярдів гривень, у Дніпропетровській області — 2,3 і в Одеській області — 2,1 мільярдів гривень», — сказав Бусарєв .

Також, за його словами, найбільша питома вага в структурі задекларованих громадянами доходів припадає на доходи, отримані у вигляді спадщини (подарунків), продажу цінних паперів (корпоративних прав), іноземних доходів, від продажу і оренди рухомого та нерухомого майна.

«Окремо слід зазначити, що в поточному році 2291 фізична особа задекларувала доходи, що перевищують 1 млн.грн., що на 754 більше, ніж торік. У попередньому році їх було 1537. Загальна сума отриманого доходу зазначеними громадянами становить 15,1 мільярда гривень , що на 5,3 мільярда більше, ніж торік», — розповів Бусарєв.

За його словами, найбільше мільйонерів — у місті Києві (916 осіб), у Донецькій області — 271, у Дніпропетровській — 216.

Розділи: Суспільство

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути