chrome firefox opera safari iexplorer

Українська молодь закликає відкликати мовний законопроект

08 червня 2012 о 13:08

Члени Спілки української молоді в Україні глибоко обурені прийняттям в першому читанні закону «Про засади державної мовної політики» № 9073, внесеному депутатами від Партії регіонів С. Ківаловим та В. Колесніченком.

Про це «Рідній країні» повідомили в прес-службі СУМ.

«Прийняття цього закону здійснено всупереч протестам Національної Академіі Наук, Всеукраїнської Ради Церков, Верховного комісара ОБСЄ, профільного комітету парламенту й навіть міністра фінансів нинішнього уряду. Ухвалення закону зайвий раз доводить зверхнє ставлення нинішньої влади до інтересів українського народу і Конституції. Під ширмою захисту прав нацменшин цей акт підвищує в правах російську мову за рахунок української і, фактично, є офіційним державним дозволом на незнання української та її ігнорування в усіх сферах життя», — вважають автори заяви.

На їхню думку, законопроект несе загрозу національній безпеці, оскільки перетворення російської мови в домінуючу на території деяких українських регіонів сприятиме втягненню нашої держави в сумнівні геополітичні проекти, створені Кремлем, а також підігріватиме сепаратистські настрої як на Сході, так і на Заході країни.

СУМ в Україні вважає неприпустимим остаточне ухвалення цього законопроекту і закликає депутатів відкликати його заради уникнення громадянського протистояння.

«Рідна країна»

Розділи: Суспільство

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути