chrome firefox opera safari iexplorer

Українці витрачають на спиртне більше, ніж на одяг

18 червня 2012 о 11:51

За перший квартал 2012 року українці витратили на спиртні напої, сигарети і наркотики більше, ніж навіть на одяг і взуття, пише Сегодня.

На одяг і взуття гроші витрачаються не кожного місяця, однак на пиво — ледь не кожного тижня, а половина курців купує пачку сигарет щодня.

За даними Державної служби статистики, за один місяць одна сім'я витрачає на життя 3718 гривень. Для порівняння, у 2010 році ця сума була 3072,7, а в 2009-му — 2754 грн.

Майже 7% персонального бюджету йде на спиртне та сигарети (проти 3% у 2010 році). На комунальні послуги витрати зросли до 14% проти 9% в 2010 році. При цьому, витрати на продукти харчування зменшилися — 39% проти 51% двома роками раніше.

Аналітик МЦПД Олександр Жолудь говорить, що отримані дані не стосуються кожної сім'ї.

«Це адекватні цифри. Але не у кожній сім'ї є діти, які навчаються, а у деяких відразу кілька студентів. Також є сім'ї, які не знають, що таке походи в лікарні, а у деяких солідний шматок сімейного бюджету йде на ліки», — говорить аналітик МЦПД Олександр Жолудь.

Нагадаємо, раніше перший віце-прем'єр-міністр Валерій Хорошковський заявив, що українці витрачають на мобільний зв'язок більше, ніж на ЖКП.

Зазначимо, згідно із опитуванням компанії Regus, в Україні тільки половина офісних працівників повноцінно відпочиває під час відпустки.

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути