chrome firefox opera safari iexplorer

Українцям можуть дозволити реєструватися на дачах

13 червня 2012 о 15:10

Народні депутати України пропонують дозволити громадянам реєструватися в садових будиночках і на дачах. Таке нововведення передбачене проектом змін до деяких законодавчих актів України щодо реєстрації місця проживання № 10254.

Комітет з питань правової політики підтримав цей законопроект, про що повідомляється на сайті Верховної Ради.

Як сказано в пояснювальній записці до законопроекту, документом пропонується розширити перелік категорій житлових будинків, в якому громадянин може бути зареєстрований, за рахунок садових і дачних будиночків.

Також пропонується надати поштові адреси садовим товариствам та іншим легітимним об'єднанням подібного типу. На думку авторів законодавчої ініціативи, народних депутатів Владислава Забарського, Бориса Дейча, Олени Нетецької, Василя Кисельова, такі зміни дозволять врегулювати питання реєстрації окремих категорій громадян, зокрема, кримських татар, які повернулися в Україну після депортації.

«Під Сімферополем, на площі 340 гектар (Каменський масив) зареєстровано 103 садових товариства. На їх території розміщено 17 тимчасових поселень, підключені до електромережі більше 5 тисяч будинків, проживають більше 15 тисяч осіб, в день здійснюється близько 85 рейсів регулярного автобусного сполучення. В Сімферопольському районі, на території садового товариства „Петровські скелі“ постійно проживають понад 250 сімей. Територія газифікована, електрифікована, телефонізована й забезпечена міським автобусним сполученням. Частина будинків прийнята в експлуатацію. Разом з тим, реєстрація місця проживання не здійснюється. Такі житлові масиви в даний момент існують в межах і за межами практично всіх міст і сіл України», — сказано в пояснювальній записці до законопроекту.

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути