chrome firefox opera safari iexplorer

Українцям можуть заборонити забирати депозити у будь-який час, — експерт

13 червня 2012 о 14:53

На сьогодні однією із найбільших проблем економіки України є відтік депозитів з банків напередодні виборів. Це примусить Нацбанк заборонити дострокове зняття депозитів, вважає фінансовий аналітик, доктор економічних наук Ерік Найман. 

У грудні 2008 року НБУ на 5 місяців вводив заборону на дострокове зняття депозитів населення. Однак, в минулому році у фінустанові знову заговорили про необхідність введення такого заходу для збільшення безпеки банківської системи, пише «ЛІГАБізнесІнформ».

У свою чергу юристи переконані, що подібна норма суперечить Цивільному кодексу.

Також Ерік Найман описав три можливі курсові сценарії, що залежать від поведінки і стратегії Нацбанку. Згідно з найбільш м'яким, національна валюта просяде до долара США до 8,2-8,25 грн до кінця поточного року. У наступному році — до 8,5-8,8 грн.

Більш жорсткий сценарій передбачає такий курс уже в 2012 році. І нарешті, при найгіршому сценарії гривня може подешевшати до 20 або навіть 30 грн/дол. вже в наступному році, а в поточному — до 10 грн/дол.

Як повідомлялось, у середу, 13 червня, на міжбанку за долар вже просили 8,14 грн.

Джерело: ТСН
Розділи: Суспільство

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути