chrome firefox opera safari iexplorer

Укрзалізниця працюватиме краще

20 червня 2012 о 09:26

Державна адміністрація залізничного транспорту України («Укрзалізниця») почала створення сучасного диспетчерського центру управління перевезеннями.

Такий центр дасть змогу у режимі реального часу відображати рухпоїздів, місце їх знаходження, зміну графіка тощо.

Як повідомили УНІАН в «Укрзалізниці», завдяки роботі центру диспетчери «Укрзалізниці» зможуть оперативно отримувати повну інформацію про стан перевезень і мати можливістьшвидко реагувати на усунення відхилень від графіка руху.

За словами головного інженера головного управління перевезень «Укрзалізниці» Михайла Семенюка, раніше автоматизовані системи залізниць не давали загальної повної картини про ситуацію на дорозі.

Він також зазначив, що на ділянках залізниць встановлюються мікропроцесорні системи управління рухом поїздів, зокрема, така технологія впроваджена на ділянці від Полтави до Лозової швидкісного транспортного коридору.

Консультант «Укрзалізниці» по системах інформатизації та диспетчеризації Антон Галяшинський зазначив, що в диспетчерський центр надходитимуть дані із усіх інформаційних систем, використовуваних зараз на залізницях України, тому співробітники центру матимуть більш повну картину процесу перевезень.

Крім того, диспетчери зможуть виводити зображення з моніторів комп'ютерів на встановлену велику проекційну стіну.

«Для обладнання диспетчерського центру «Укрзалізниці» ми орієнтувалися на досвід впровадження новітніх проектів диспетчеризації, які вже діють за кордоном», — зазначив М.Семенюк.

Розділи: Суспільство

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути