chrome firefox opera safari iexplorer

В Івано-Франківську відбулось віче на підтримку української мови

08 червня 2012 о 13:47

Сьогодні, 8 червня, в Івано-Франківську відбулось віче на підтримку української мови. Біля адмінбудинку зібрались люди, які виступили проти запровадження в державі другої державної мови – російської. Про це повідомив власкор IA ZIK.

Цього разу проти закону, який пропонують прийняти регіонали, виступив і їхній однопартієць, голова Івано-Франківської ОДА Михайло Вишиванюк. За його словами обласна державна адміністрація, районні державні адміністрації підтримують рішення обласної ради, бо ми підтримуємо і визнаємо єдину в Україні державну мову –українську.

Нагадаємо, що 5 червня Івано-Франківська міська та обласна ради провели під стінами Верховної Ради України позачергові сесії, під час яких виступили проти запровадження в Україні другої державної мови.

Розділи: Суспільство

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути