chrome firefox opera safari iexplorer

В Києві хочуть створити Музей екранних мистецтв

21 червня 2012 о 15:49

В Києві може з’явитися Національний музей екранних мистецтв. Відповідне звернення Національної Спілки кінематографістів України було підтримане постійною комісією Київради з питань культури та туризму.

Про це «Рідній країні» повідомила прес-служба голови зазначеної комісії Олександра Бригинця.

«В Києві небагато музеїв взагалі, а серед тих, що є – найбільше тих, які присвячені певним людям або ж художні, і виникнення кожного оригінального музею треба вітати. Тому наша комісія беззаперечно підтримала ідею Спілки щодо створення музею екранних мистецтв»,- прокоментував О. Бригинець.

Депутат зазначив, що згаданий музей повинен мати загальнонаціональний статус, тому комісія прийняла рішення звернутися до Кабінету Міністрів України з проханням сприяти створенню такого музею.

«Якщо ж Кабмін не зможе допомогти в створенні музею, тоді будемо шукати можливості на рівні міста», — заявив О. Бригинець.

Депутат розповів, що на думку Спілки, це має бути сучасний аудіовізуальний музей, головні експозиційні зали якого повинні бути площею не менше 500 м², з великою кількістю моніторів, екранів, з яких звучала б музика.

В ньому обов’язково мають бути реквізити, які використовуватись у відомих фільмах, костюми, навіть деякі власні речі артистів. Це має бути своєрідний «світ кіно», щоб відвідувачі приходячи до музею потрапляли в певне дійство.

Як зазначив присутній на засіданні член Спілки кінематографістів, ще у 2004 році планувалося, що такий музей увійде до комплексу «Мистецький арсенал». Але як виявилося все залишилось лише в планах.

«Рідна країна»

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути