chrome firefox opera safari iexplorer

В київському зоопарку не будуватимуть океанаріуму і замінять усі вольєри

15 червня 2012 о 11:15

У КМДА затвердили План організації всієї території київського зоопарку, до якої увійшли ділянки площею 10 га, куди відвідувачі раніше доступу не мали.

За словами газети Сегодня, план уже затверджений КМДА і узгоджений з Мінекології. Згідно з планом реконструкції, в зоопарку не буде океанаріуму, і зміняться майже всі вольєри.

«Наприклад, крім слоновника, в якому зараз живе Хорас, з'явиться ще один гігантський вольєр для слонів на недоступній зараз відвідувачам території», – розповів газеті заступник директора зоопарку з будівництва Михайло Іванов. Зміняться й умови утримання копитних тварин.

Крім того, тваринам розширять вольєри до озер на Шулявській балці, а огорожі замінять ровами, щоб здавалося, ніби звірі перебувають на природі, а не в зоопарку. Майже у всіх зимових вольєрах планують встановити телевізори, на яких транслюватимуть фільми про тварин.

Роботи планують закінчити до кінця 2014-го.

Як повідомлялося, у 2012 році в зоопарку заплановано провести роботи з реконструкції павільйонів пташник і Острів звірів, лев'ятник, копитного ряду, а також будівництво вольєрів для гірських копитних, передбачається ремонт місць загального користування, реконструкція центрального входу та інші роботи.