chrome firefox opera safari iexplorer

В Раді зареєстрували законопроект щодо зниження пенсійного віку для жінок

11 червня 2012 о 13:16

Бютівець Олег Тищенко вніс у Раду законопроект, яким передбачається знизити пенсійний вік для жінок з 60 до 55 років за умови наявності страхового стажу не менше 15 років. 

Також депутат пропонує знизити необхідний страховий стаж для призначення мінімального розміру пенсії за віком з 35 до 25 років у чоловіків і з 30 до 20 років у жінок.

Для непрацюючих інвалідів 2 та 3 групи пропонується встановити єдину норму необхідного страхового стажу: 25 років у чоловіків і 20 років для жінок, після чого за їх вибором пенсія по інвалідності може бути призначена в розмірі пенсії за віком.

Законопроект також передбачає внесення змін до формули розрахунку для нарахування пенсії, згідно з якою середня заробітна плата для розрахунку береться за останній рік роботи замість останніх 3 років.

У пояснювальній записці до проекту закону зазначено, що в результаті підвищення пенсійного віку до 62 років середньостатистична кількість чоловіків зможе жити на пенсії лише 3 роки, а жінок — 15 років, що є неприпустимо низьким показником для держави, яка прагне втілювати європейські стандарти життя.

Нагадаємо, у липні 2011 року Рада ввела підвищення пенсійного віку для жінок з 55 до 60 років з щорічним його збільшенням на 6 місяців, починаючи з 1 вересня.

Джерело: ТСН
Розділи: Суспільство

23 квітня

Інші дати
Народився Василь Земляк (Вацик)
(1923, - с. Конюшівка Вінницької обл. - 1977) - український письменник, видавець, кіносценарист.  Найбільше визнання здобула дилогія "Лебедина зграя" (фільм "Вавилон - ХХ") і "Зелені млини".
Розгорнути
Народився Григорій Тютюнник
(1920, с.Шипівка Полтавська область – 1961) - український письменник. Автор роману «Вир».
«Кажуть, що дуже мудрий чоловік оту всю техніку військову видумав. А я мислю так, що якби найшовся такий, що все оте попалив, той був би наймудріший...» (Григорій Тютюнник
Розгорнути
Народився Іван Шмальгаузен
(1884, м. Київ - 1963) - біолог. Всесвітньо відомий теоретик еволюційного вчення XX ст.
Розгорнути