chrome firefox opera safari iexplorer

В Україні пропонують заборонити зображення дітей у політичній рекламі

27 червня 2012 о 14:38

Таку пропозицію висловив Заступник Голови Верховної Ради України Микола Томенко, констатувавши, що останнім часом у комерційній та політичній рекламі почали активно використовувати зображення дітей.

«Дана тенденція стала активніше використовуватися протягом останніх років», — зазначив М.Томенко. «Причому, залучення дітей до реклами активізувалося як в політичній, так і в комерційній рекламі», — додав політик.

Микола Томенко нагадав, що стосовно комерційної реклами, то стаття 20 Закону України про рекламу містить чіткі обмеження стосовно використання зображень дітей у рекламі. Водночас він відмітив, що «на жаль, як розміщена на телебаченні, так і зовнішня реклама багатьох товарів містить низку явних порушень цих обмежень».

«Однак ще більш загрозливих масштабів набирає тенденція використання зображень дітей посадовими особами в контексті політичної чи партійної реклами», — наголосив Віце-спікер.

На жаль, в Україні так і не прийнято спеціального закону, який би регулював політичну рекламу. Однак, він назвав цілком очевидним, що, виходячи з духу діючого закону про рекламу та елементарної етики і моралі, використовувати зображення дітей в рекламі голів обласних адміністрацій та в контексті реклами їх як керівників партійних організацій Партії регіонів є неприпустимим. Йдеться, зокрема, про рекламну кампанію Партії регіонів та голів Черкаської, Київської та інших області.

Микола Томенко назвав це неприпустимим і з моральної точки зору, і з точки зору того, що у всіх країнах світу є табу на використання дітей в партійних чи політичних рекламних проектах.

Заступник Голови Парламенту зауважив, що «якщо політичні діячі та високопосадовці сьогодні не керуються загальними принципами етики та моралі, очевидно треба вносити до закону про рекламу норму, яка би забороняла використовувати зображення дітей в партійній чи політичній рекламі».

«Рідна країна»

За матеріалами прес-служби М. Томенка

Розділи: Суспільство

18 квітня

Інші дати
Народився Микола Сумцов
(1854, м. Петербург, Росія - 1922) - український фольклорист, етнограф, літературознавець та громадський діяч. Один з фундаторів Харківської громадської книгозбірні (1886).
Розгорнути
Народилася Уляна Кравченко (Юлія Шнайдер)
(1860, м. Миколаїв Львівська область – 1947) - українська письменниця, активістка українського жіночого руху. Автор повісті «Хризантеми» та багатьох збірок віршів.
Розгорнути
Народився В’ячеслав Липинський
(1882, с.Затурці Волинська область – 1931) - український політичний діяч польського походження, історик, соціолог, публіцист, теоретик українського консерватизму.
«Державу Українську може здійснити наша любов до неї, а не ненависть до її ворогів» (В’ячеслав Липинський)
Розгорнути