chrome firefox opera safari iexplorer

Від інфаркту міокарда в Україні вмирають 30% пацієнтів, на Заході — 5%

03 червня 2012 о 10:08

Щорічно в Україні реєструється 50 тисяч випадків інфаркту міокарда. При цьому статистика смертності від цієї хвороби залишається стабільно високою — від гострого інфаркту міокарда вмирають 30% пацієнтів, водночас як у країнах Заходу — 5%.

Про це ZN.UA розповіли співробітники Інституту кардіології ім. М.Стражеска.

За словами кардіологів, сьогодні найбільш ефективним методом зниження смертності пацієнтів з гострим інфарктом міокарда є невідкладне виконання коронарного стентування, що дозволяє швидко відновити кровотік у закупореному сосуді серця і запобігти рецидиву порушення коронарного кровообігу.

Безальтернативність методу коронарної ангіопластики доведена на весь світ. Тому багато країн прийняли національні програми з інтервенційної кардіології. Наприклад Польща, запровадивши таку програму, добилася зниження рівня смертності від інфаркту міокарда на порядок — з 35% до 4%. Там проводиться в рік 60 тисяч стентувань. В Україні за весь минулий рік виконано 1148 таких процедур.

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути