chrome firefox opera safari iexplorer

З 30 червня в Україні знову буде сухо і спекотно

27 червня 2012 о 10:23

Чотириденний довгоочікуваний відпочинок українцям зіпсують дощі та сильний вітер, проте в день фіналу Євро-2012 обіцяють повернення спеки.

«В найближчі дні очікуємо помірно теплу погоду, похолодає лише на кілька градусів — +19-24, а вночі від 9 до 15 тепла. 28 червня, тобто в День Конституції, по всій території країни пройдуть дощі.

Опади можуть протриматися ще й на наступний день в центральних і південних областях», — повідомив керівник Укргідрометцентру Микола Кульбіда, пише «Сегодня». У столиці погода може зіпсуватися також 28 червня: обіцяють грози, а температура вдень буде всього 17-22 градуси тепла, вночі — до +14. З наступного дня вже почне трохи теплішати — до +25, а 1 липня повернеться 30-градусна спека. Протягом всіх вихідних сонце буде часто ховатися за хмарами. На сході країни дощі обіцяють лише на 28 і 30 червня. В інші дні буде тепло і сонячно — вдень до 27 тепла, а вночі до +17. Схожа ситуація і в західних областях, тільки температура буде вищою —  до 31 градуса.

Відпочинок на півдні зіпсують зливи. Не зважаючи на спекотну погоду до +27, опади прогнозують майже на всі вихідні, місцями грози і сильні пориви вітру.

Розпогодиться тільки в останній день місяця — +30 градусів. Народний синоптик з Дніпропетровська Валерій Некрасов також пророкує українцям дощову погоду. На 28 червня буде хмарно, але сухо. Невеликі дощі підуть 29 червня, а до початку липня вони посиляться до зливи і буде дути сильний вітер.

Джерело: ТСН
Розділи: Довкілля

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути