chrome firefox opera safari iexplorer

Здоровий та активний спосіб життя у Всесвітній день серця

30 червня 2012 о 21:19

Щороку у вересні проводять всесвітній день серця. У 2012 році цей день припадає на 29 вересня.

Всесвітній день серця проводиться за ініціативою Всесвітньої федерації серця з 2000. Метою цього міжнародного дня є привернути увагу людей до свого здоров’я, підвищити обізнаність населення про хвороби серця та правильний спосіб життя для запобігання їм, сформувати розуміння того, що на виникнення та перебіг хвороби можна активно впливати.

Серцево-судинні захворювання — найпоширеніша причина смертності.

Щороку в світі від інфаркту чи інсульту помирає більше 17,2 мільйона людей, в Україні — 160 тисяч. Це більше, ніж від усіх видів раку, туберкульозу, СНіДу, разом узятих.

За оцінками фахівців, здоров’я на 50% залежить від власного вибору людини — способу життя, на 20% — від стану зовнішнього середовища, на 20% — від соціально-економічних факторів, на 10% — від організації медичної допомоги.

Отож, світ уже давно активно використовує саме ці 50% і насамперед завдяки популяризації загальних знань профілактики, боротьбі в суспільстві із факторами ризику — ожирінням, поганим харчуванням, палінням та малорухливим способом життя.

Хронічні захворювання (хвороби серця, інсульти, цукровий діабет), а також їх основні причини (ожиріння, погане харчування, паління та малорухливий спосіб життя) стають звичними серед дітей у тривожно ранньому віці. Виникненню хронічних захворювань значною мірою можна запобігти, зменшивши вплив основних факторів ризику, а саме відмовившись від паління, харчуючись раціонально та збалансовано, включаючи у свій раціон багато фруктів та овочів, страв та продуктів з цільним зерном, рибу та курятину, відмовившись від жирного м’яса та мінімізувавши вживання висококалорійних страв, солі, цукру та кофеїну. Регулярна фізична активність, наприклад гра у футбол, є ще одним життєво важливим фактором для збереження здоров‘я.

Зважаючи, що популяризація здорового та активного способу життя є першим та найдієвішим заходом для здоров‘я суспільства ми шукаємо партнерів для проведення до всесвітнього дня серця у середніх загальноосвітніх школах України уроку здорового та активного способу життя та інших заходів для популяризації здорового харчового та активного способу життя.

Від нас ви отримаєте: наявні у нас матеріали для проведення уроку здорового та активного способу життя та для проведення дня серця і звичайно підтримку та постійну консультацію! Ви можете самостійно обирати формат Вашого заходу.

В якості методичного матеріалу для зазначеного уроку пропонуємо використати книгу, яка була видана за ініціативи УЄФА та Всесвітньої федерації серця — “Eat for Goals!”, це збірник рецептів корисної їжі від всесвітньо відомих футболістів.

Зважаючи, що книга має футбольну спрямованість, для проведення уроку чи заходу можна долучити місцеві футбольні клуби.

Цією книгою УЄФА, Всесвітня федерація серця та Європейська Комісія хотіли звернути увагу громадськості на те, що сьогодні найбільшою загрозою нашому здоров’ю є не інфекційні захворювання, а наш власний вибір нездорового способу життя , та на факт, що здоровий спосіб життя починається зі здорового харчування.

В Україні цю книгу було видано видавництвом «Майстер клас» російською та українською мовою під назвою «Їжа чемпіонів від героїв футболу!» та «Еда чемпіонов от героїв футбола!». 

Книга є схваленою Міністерством освіти і науки, молоді та спорту в загальноосвітніх навчальних закладах (Протокол № 1 від 21.02.2012).

Метою проведення в цей день заходів є необхідність максимального залучення уваги людей до свого здоров’я, формування розуміння того, що на виникнення і перебіг хвороби можна і потрібно активно впливати.

Приєднуйтесь,

За довідками та питаннями звертайтесь до працівника видавництва — Наталії Григораш,
Тел.: +38 068 610 41 89; + 38 067 231 56 96 / електронна адреса: agent@masterclassbook.com
та до Ядвіги Кирилової, менеджера проекту Teл.: +38 098 228 77 33 / електронна адреса: info@ragency.org