chrome firefox opera safari iexplorer

31 липня депутати все ж зберуться на позачергову сесію

09 липня 2012 о 10:33

Питання про проведення позачергової сесії Верховної Ради вже вирішене – сесія відбудеться 31 липня. Про це УНН повідомило джерело у Компартії України.

Як пояснив співрозмовник агентства, розглядалися два варіанти часу проведення сесії: 31 липня та наприкінці серпня. Рішення про проведення сесії 31 липня було прийняте, в тому числі і з огляду на те, що пізніше депутати роз’їдуться на відпочинок та по округах. Крім того, за словами джерела, є питання, що потребують негайного вирішення.

Співрозмовник агентства не уточнив чи буде розглядатися мовний закон, але наголосив, що наразі аналізуються можливі шляхи виходу з цієї кризової ситуації, яка склалася.

Нагадаємо, 3 липня ВР прийняла закон про засади державної мовної політики.

Після цього спікер ВР Володимир Литвин та перший віце-спікер Микола Томенко заявили про відставку.

Парламент відмовся прийняти відставку спікера, щодо відставки М.Томенка – питання залишається відкритим. Після цих заяв та у зв’язку із акцією протесту проти мовного закону, у кулуарах ВР заговорили про можливість проведення позачергової сесії ВР.

Офіційно про її проведення ще не оголошено.

Розділи: Суспільство

23 квітня

Інші дати
Народився Василь Земляк (Вацик)
(1923, - с. Конюшівка Вінницької обл. - 1977) - український письменник, видавець, кіносценарист.  Найбільше визнання здобула дилогія "Лебедина зграя" (фільм "Вавилон - ХХ") і "Зелені млини".
Розгорнути
Народився Григорій Тютюнник
(1920, с.Шипівка Полтавська область – 1961) - український письменник. Автор роману «Вир».
«Кажуть, що дуже мудрий чоловік оту всю техніку військову видумав. А я мислю так, що якби найшовся такий, що все оте попалив, той був би наймудріший...» (Григорій Тютюнник
Розгорнути
Народився Іван Шмальгаузен
(1884, м. Київ - 1963) - біолог. Всесвітньо відомий теоретик еволюційного вчення XX ст.
Розгорнути